ПРРОфіт для бізнесу — програмний РРО замість традиційних кас

05.03.2021
1320

Ось уже кілька років поспіль Україна тримає курс на диджитал і активно переводить у цифру держпослуги, зокрема й у сфері обслуговування, роблячи її максимально доступною і зручною, як для звичайних громадян, так і для бізнесу.

Один із таких яскравих прикладів — введення програмних РРО (ПРРО) у законодавче поле. Минулого року це стало по-справжньому насущною темою, яка гаряче обговорювалася. А суперечки з приводу доцільності фіскалізації усього без винятку бізнесу не вщухають і донині.

 

Хто першим оцінив перспективу використання ПРРО

Дозвіл використовувати зручні ПРРО замість традиційних кас першими оцінили ті, хто давно працює з цими самими традиційними касами, побачивши вигідні перспективи. Усі, хто займається торгівлею в нашій країні, дуже добре поінформовані, скільки коштує установка, обслуговування та реєстрація традиційної каси. А скільки часу і сил усі ці процеси забирають! Більше того, договори на обслуговування кас на місцях потрібно укладати окремо для кожного магазину чи іншої торгової точки, оскільки немає єдиної мережі й у кожному місті — це окремий представник.

З ПРРО цих проблем немає. Ви просто встановлюєте програму на персональний комп'ютер, і всі потрібні бюрократичні процедури, пов'язані з реєстрацією, відбуваються швидко і зручно в режимі онлайн. Ніякого оббивання порогів держструктур не потрібно.

Як ми створювали наші програмні РРО

Наша команда вже 20 років працює з подачею звітності до ДПС України та електронними документами, надаючи бізнесу зручні сервіси для цих цілей. Власне, ми були першими, хто запропонував рішення для автоматизації подачі звітів ще в 2004 — програму M.E.Doc. І коли з'являються законодавчі нововведення в цій сфері, ми їх реалізуємо для зручності наших клієнтів.

Так вийшло і з програмними РРО. Закон ухвалено — отже, потрібно братися за справу й реалізовувати. Цей період якраз припав на час загального карантину. Якщо чесно зізнатися, було трохи лячно, як ми зможемо створити нове рішення в умовах, коли всі працюють розрізнено фізично, по домівках. Але всі побоювання виявилися марними. Ми змогли налагодити злагоджену роботу віддалено. Наша команда чудово впоралася із завданням. Уже в серпні 2020 ми випустили цілих два рішення: хмарна СОТА Каса і ПРРО Cashalot.

Супершвидкий старт із ПРРО — головна перевага

Абсолютно новий рівень — супершвидкості для старту бізнесу. При чому під супершвидким стартом ми маємо на увазі не щось абстрактне, а цілком конкретний час — 60 хвилин. Рівно стільки, а то й менше, у вас піде з моменту ухвалення рішення про покупку ПРРО до реєстрації першого чека вашого покупця.

Для великого бізнесу цей час, щоправда, трохи збільшується. Але все одно він буде в рази меншим, ніж той, який зазвичай витрачається на покупку, реєстрацію і всі процеси, пов'язані з обслуговуванням традиційних касових апаратів.

Ваш бізнес працює із самописними обліковками? Наші ПРРО легко інтегрувати в них!

Розробляючи свої ПРРО, ми врахували можливість їх інтеграції для бізнесу з різною специфікою IT-баз. Будь-яке рішення, у впровадженні того чи іншого програмного продукту на підприємстві, починається з можливості його інтеграції в наявну облікову систему. І можуть бути різні варіанти, залежно від того, яку обліковку використовує бізнес. У нас є готові рішення для популярних сервісів, а також можливість під’єднання до будь-якої системи, у тому числі й самописної, за допомогою технології API. У підсумку, ви отримуєте єдину дуже зручну систему управління своїм підприємством — рідна обліковка + програмний РРО — у якій міститься вся інформація про фіскальні операції, а також управління касами відбувається в режимі реального часу. Швидко, зручно і легко!

Функціонал Cashalot

Синхронізація чеків із ФСКО

Завантажуйте відсутні чеки для поточної зміни із сервера ФСКО

Єдиний довідник номенклатури

Синхронізуйте довідник номенклатури каси з кабінетом користувача

Знижка на чек

Встановлюйте відсоток знижки або її суму на всі товари, обрані в чеку

Відкладені чеки

Відкладайте сформований касиром чек на невизначений термін

Вільна ціна

Вказуйте ціну товару або послуги у відкритому чеку вручну

Повернення товару

Формуйте видатковий чек у разі видачі покупцеві коштів при поверненні товару

 

Чому ПРРО — це вигідно?

Що таке вигода для бізнесу? Це, насамперед, гроші. З ПРРО порахувати зекономлені гроші просто. Вартість однієї класичної каси стартує від 7 тис. грн. Річне обслуговування обійдеться у 3 тис. грн. Плюс необхідно оплачувати послуги еквайра. Разом отримуємо суму в понад 10 тис. грн у перший рік. І, як мінімум, 3 тис. — у наступні. При цьому касовий апарат необхідно оновлювати раз на 7 років.

Вартість же ліцензії на програмне РРО становить всього 1 тис. грн на рік для ФОП та 2 тис грн на рік для юридичних осіб, а при під’єднанні великої кількості кас вона може знижуватися до 500 грн на рік за одну касу. Економія очевидна.

ПРРО Cashalot та “СОТА Каса” — з нашими ПРРО ви зможете:

  • зареєструвати в “один клік” каси у ДПС;
  • автоматично формувати Х- та Z-звіти;
  • надсилати електронні чеки покупцям у месенджер, смс чи на електронну пошту.

Ви назавжди забудете про виснажливі черги для реєстрації в держорганах, КОРО та контрольні стрічки.

Cashalot — десктопне рішення з широким набором функцій для фіскалізації платежів. Його функціонал можна допрацьовувати під індивідуальні потреби клієнта:

  • будь-які види оплат;
  • робота у режимі офлайн;
  • масштабування бізнесу;
  • інтеграція з різними обліковками;
  • використання готових довідників.

“СОТА Каса” — хмарне рішення, яке підійде тим, хто насамперед прагне мобільності у веденні бізнесу. Ви зможете проводити оплати з будь-якого гаджета — смартфона, планшета тощо! Зручний варіант для маленьких кав’ярень та інтернет-магазинів.

Що потрібно для старту роботи з нашими рішеннями

Вам знадобляться для роботи з нашими рішеннями лише два інструменти: гаджет (ПК або планшет), на який можна встановити ПРРО, та доступ до інтернету. Також потрібно отримати КЕП (кваліфікований електронний підпис) для касира, старшого касира і печатку для РРО.

Мережевий бізнес вже оцінив усі переваги ПРРО

Одним з перших, хто почав використовувати ПРРО в своїй роботі, став мережевий бізнес. Тобто, ті, хто має мережу з точок продажу, відразу зрозуміли, що це вигідно, і треба брати.

Ділимось мотивами переходу одного з наших клієнтів — велика фармацевтична мережа, що має 700 аптек по всій країні:

  • мотив № 1 — управління касами з центрального офісу (адміністрування, синхронізація номенклатур і цін — набагато легше вносити зміни, немає плутанини);
  • мотив № 2 — обслуговування у одного постачальника (тепер не потрібно укладати договори в кожному місті окремо, все обслуговування відбувається централізовано, а завдяки нашій партнерській мережі так само стала можлива консультація на місці);
  • мотив № 3 — служба підтримки, яка працює 24/7 (у будь-який момент, користувач може звернутися в організацію, що його обслуговує, і отримати відповідь на своє запитання).

Зараз вже все частіше з’являються повідомлення, що та чи інша велика торговельна мережа переходить на використання програмного РРО. При цьому на простій заміні кас бізнес не зупиняється, усі намагаються отримати максимум від нових технологій. Наприклад, почали відмовлятися від паперових чеків і переносити їх в додатки для користувачів, або відправляти на електронну пошту й у месенджери. У цьому випадку продавець не думає про папір, а покупець може не переживати, що втратить чек, він завжди під рукою і його можна пред'явити, якщо раптом знадобиться скористатися гарантією. Окрім очевидної зручності, це ще екологічно свідомий підхід. Відмовляючись від паперу, ми зберігаємо дерева і екосистему нашої планети.

ПІДСУМУЄМО

Так як же сприймати ПРРО? З серпня 2020 року, а саме з цього моменту дозволено використовувати програмні реєстратори розрахункових операцій — ПРРО, пройшло не так багато часу. Але, вже зараз можна зробити висновок, що бізнес оцінив ініціативу держави позитивно і почав отримувати вигоду від переходу на сучасні технології. Початкове скептичне ставлення до нововведення швидко змінилося розумінням, що це — ЗРУЧНО, ЛЕГКО, а головне — ВИГІДНО. ПРРО приносить профіт бізнесу, а перша реакція невдоволення розвіюється, якщо глибше розібратися в темі й порахувати плюси — зекономлені гроші та час.

Переходьте на ПРРО, щоб ваш бізнес мав ПРРОфіт — телефонуйте і наші спеціалісти вас проконсультують фахово!

Інші новини

20.11.2023
Застосування РРО/ПРРО у разі здійснення посередницьких послуг
ФОП - платники єдиного податку, які надають послуги за договорами доручення, комісії, транспортного експедирування та агентськими договорами зобов’язані при провадженні своєї госпо...
Детальніше
12.03.2024
ПРРО зареєстрований на ГО для надання перукарських послуг: чи можна надавати інший вид діяльності?
Чи має право ФОП-єдинник (КВЕД: перукарські послуги та здавання авто в оренду) проводити розрахунки з оренди машин через РРО/ПРРО, який зареєстрований на господарську одиницю, де в...
Детальніше
29.01.2024
Функції старшого касира у разі застосування ПРРО
На даний час при використанні ПРРО дозволяється здійснювати вхід та працювати тільки тим касирам, яких СГ зазначив у Повідомленні про надання інформації щодо кваліфікованого сертиф...
Детальніше
15.06.2023
Щодо використання СГ апаратного РРО та програмного РРО
СГ самостійно обирає вид РРО (чи програмний, чи апаратний), засобами якого має намір здійснювати реєстрацію розрахункових операцій.
Детальніше
08.02.2024
Чи ведеться журнал використання РРО з торгівлі валютними цінностями?
З 01.08.2020 суб’єкти господарювання не зобов’язані реєструвати та вести журнал використання реєстраторів розрахункових операцій з купівлі-продажу іноземної валюти.
Детальніше
Cashälot
в ефірі